De 5 beste tips voor een succesvolle kindervoorstelling

Ik verzorg al meer dan 15 jaar kindervoorstellingen op locatie, van buurthuis tot feesttent en alles wat daar tussen past. Door de jaren heen heb ik behoorlijk wat situaties meegemaakt en (gelukkig maar!) is elke situatie weer anders.

Door de wol geverfd en honderden kindervoorstellingen verder ben ik op het punt gekomen dat de voorstellingen geolied lopen en er na afloop lovende kritieken te horen zijn zowel van de kinderen als van de aanwezige ouders en overige volwassenen. Echter heel soms zit er een kindervoorstelling bij die net wat minder liep, waarbij je meer energie verbruikt dan je eigenlijk hebt, en waarbij de aandacht van de kinderen maar moeilijk te vangen is, laat staan vast te houden. Hoe komt dit? En beter gezegd: Hoe kan ik dit de volgende keer voorkomen.

Als ik terugkijk op deze momenten zijn er altijd factoren aan te wijzen die niet goed waren. Deze factoren hebben grotendeels te maken met de focus van de kinderen, vandaar dat ik in dit blog 5 tips geef om deze factoren goed te zetten, zodat de kans op een geweldige kindervoorstelling groot is.

Deze tips zijn in eerste instantie voor de artiesten die de kindervoorstellingen verzorgen, maar het is hun taak om deze voorkennis te delen met de vereniging, school of organisatie die de kindervoorstellingen boeken.

  • 1 Binnen niet buiten

Een kindervoorstelling buiten is doorgaans geen goed idee, is er een professioneel podium opgebouwd , waarvan de achterkant en zijkanten gesloten zijn dan is het niet zo een probleem, anders adviseer ik: Doe het binnen! Waarom? Dat heeft te maken met de volgende punten

  • 2 Kadering van het publiek

Niet in alle gevallen is er sprake van een podium, in veel gevallen is er een speelvlak.